Woonbegeleiding Cursussen & Trainingen

Categorie Zorg en Welzijn
Prijs € 425,-
Regio

Er is 1 cursus gevonden gerelateerd aan Woonbegeleiding

Woonbegeleiding

Als woonbegeleider begeleid je mensen in het dagelijks leven. Aan de hand van jouw communicatieve vaardigheden, kennis, flexibiliteit en jouw vermogen tot analyseren en motiveren verleen jij je diensten. Een woonbegeleider werkt bijvoorbeeld binnen de gehandicaptenzorg, de psychiatrie, jeugdzorg, ggz en de gezinszorg. De taken van een woonbegeleider kunnen praktisch zijn, maar ook organisatorisch. Zo begeleid je bijvoorbeeld mensen met een verstandelijke beperking bij het koken en help je mensen met autisme naar zelfstandig wonen. Tevens analyseer je de vorderingen van de clint en stel je waar nodig het begeleidings- of behandelplan bij.

Inhoud

Tijdens de opleiding woonbegeleiding ontwikkel je actuele kennis en vaardigheden om mensen in verschillende leeftijdsgroepen en zorggebieden te begeleiden. Zo leer je als gezinsbegeleider over opvoedingsproblematiek en leerproblemen. Daarnaast doe je praktische vaardigheden op voor de ondersteuning van een huishouden en leer je een weekplanning te maken. Na de opleiding woonbegeleiding weet je hoe je hulp kan bieden bij zelfredzaamheid, hoe je moet handelen bij onvoorziene situaties en heb je je ontwikkeld op het gebied van coaching.

Relevantie

Heb je altijd al hulp willen bieden aan mensen die het nodig hebben en wil jij het verschil maken voor mensen in hun dagelijks leven? Dan is de opleiding in de richting van woonbegeleiding iets voor jou!

Informatie aanvragen

Selecteer n of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Examentraining assessoren ROC A12 425,-
  Ede

Vul hieronder jouw gegevens in (velden met een * zijn verplicht)