Ouderenzorg Cursussen & Trainingen

Categorie Zorg en Welzijn
Prijs € 229,- tot € 995
Regio

Er zijn 6 cursussen gevonden gerelateerd aan Ouderenzorg

Ouderenzorg

Door de vergrijzing neemt het aantal zorgvragen en de complexiteit hiervan toe. Ouderen zijn kwetsbaar en krijgen naarmate ze ouder worden steeds meer klachten, waardoor er een behoefte is ontstaan aan verpleegkundige ondersteuning binnen huisartspraktijken en instellingen voor ouderenzorg. Veel voorkomende klachten en gebreken zijn bijvoorbeeld geheugenverlies, eenzaamheid en slecht zien en horen.
Deze zogeheten ouderenzorg is bedoeld om ondersteuning te bieden aan mensen die bij het ouder worden steeds meer last krijgen van aandoeningen, zowel fysiek als emotioneel. Meestal gaat het om meerdere en gecombineerde ziekten en stoornissen, waardoor de kwaliteit van het leven negatief benvloed wordt. Belangrijk is dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen functioneren. Wanneer dit niet meer gaat, kan gekozen worden voor een bejaarden-, verzorgings- of verpleeghuis.

Inhoud

Een verpleegkundige in de ouderenzorg moet specialistische zorg aan ouderen kunnen verlenen. Dit begint bij de eerste opvang van klachten en symptomen die samenhangen met eventuele ziektes en de afhandeling van deze klachten. Er is behoefte aan personen die een verbinding vormen tussen zorgvragers en hun omgeving, artsen en verpleegkundigen. Dit is bijvoorbeeld de taak van een praktijkverpleegkundige ouderenzorg.

Informatie aanvragen

Selecteer n of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Dagelijkse verzorging met extra valpreventie en vitale functies (voor mantelzorgers en starters in de zorg) Care Cursus Centrum 229,-
  Laren
Delirante mensen, dementie en Niet Aangeboren Hersenletsel Care Cursus Centrum 249,-
  Laren
Diabetes inclusief vaardigheid bloedsuikerwaarde meten en insuline toedienen Care Cursus Centrum 249,-
  Laren
Eerst Verantwoordelijke Verzorgende (EVV) Summa College 995,-
  Eindhoven
Medicatieveiligheid (met toets) Care Cursus Centrum 249,-
  Laren
Verpleegtechnische handelingen (SPRINT) Care Cursus Centrum 289,-
  Laren

Vul hieronder jouw gegevens in (velden met een * zijn verplicht)