(Jeugd)hulpverlening Cursussen & Trainingen

Categorie Zorg en Welzijn
Prijs € 229,- tot € 1300
Regio

Er zijn 7 cursussen gevonden gerelateerd aan (Jeugd)hulpverlening

(Jeugd)hulpverlening

Er zijn verschillende soorten van jeugdhulp. Zo bestaat er ‘ambulante jeugdhulp’, waarbij de zorg gericht is op gezinnen met kinderen met problemen. Deze hulp wordt thuis aangeboden. ‘Jeugd-ggz’ biedt hulp aan kinderen en jongeren met een psychische aandoening en ‘pleegzorg’ betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen. Verder bestaat er ‘residentiële jeugdhulp’, dit is hulpverlening waarbij kinderen en jongeren - vrijwillig of gedwongen - dag en nacht buiten hun eigen omgeving verblijven.
Werk je als jeugdhulpverlener dan zorg je voor snelle en effectieve hulpverlening aan kinderen en jongeren die om welke reden dan ook ernstig worden bedreigd in hun ontwikkeling. Welke soort van jeugdhulp wordt aangesproken hangt af van de aard en de omvang van het probleem. In bijna alle gevallen richt je je als jeugdhulpverlener op het verbeteren van de verzorging of opvoeding door de ouders. Daarbij stel je een behandelplan op en geef je advies en ondersteuning aan de opvoeders. Als jeugdhulpverlener stel je het kind of de jongere altijd centraal. Alles wat je doet, doe je omdat je ervan overtuigd bent dat jeugdigen het recht hebben om in een veilige omgeving op de groeien.

Inhoud

Wil je aan de slag als jeugdhulpverlener, dan moet je goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden bezitten. Je voert immers tijdens je werk veel gesprekken en je stelt behandelplannen op. Ook is het belangrijk om sociaal te zijn en mensen te kunnen motiveren. Omdat je vaak in crisissituaties belandt zul je stressbestendig en flexibel moeten zijn.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
ADHD-coach Thuiscursus.nl 229,-
  Afstandsonderwijs
Basistraining Tussenschoolse Opvang Summa College 1300,-
  Eindhoven
Basistraining Tussenschoolse Opvang Vervolg Summa College    
  Eindhoven
Beweegkriebels (0-4 jaar) Summa College    
  Eindhoven
Kindercoach Civas B.V. 725,-
  Thuisstudie
Kindercoaching NHBO 1290,-
  Breda, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Eindhoven
Omgaan met kinderen in de TSO - verdieping Summa College    
  Eindhoven

Vul hieronder jouw gegevens in (velden met een * zijn verplicht)