Onderzoeksmethoden Cursussen & Trainingen

Categorie Marketing en Sales
Prijs € 372,-
Regio

Er is 1 cursus gevonden gerelateerd aan Onderzoeksmethoden

Onderzoeksmethoden

Onderzoek doen. Het klinkt makkelijker dan het lijkt. Je moet kaders stellen, want je moet bepalen wat je wel of niet bij je onderzoek wilt betrekken. Bovendien is het belangrijk om de juiste vragen te stellen om tot het juiste resultaat te komen. De vragen moeten immers ondubbelzinnig gesteld worden en echt ter zake doen. De instrumenten die je hiervoor nodig hebt, zijn onderzoekstechnieken. Je mag niet te streng zijn, maar ook niet te los. Een enquête, een kleinschalig onderzoek of juist een uitgebreid onderzoek. Welke onderzoekstechnieken je toepast, is afhankelijk van de aard van je idee. Je leert ook welke houding je als onderzoeker moet aannemen. Betrokkenheid mag, maar je moet wel kritisch blijven. De cursus Onderzoekstechnieken mag niet verward worden met de cursus Data-analist. Daarbij leer je hoe je met gegevens moet omgaan.

Inhoud

Tijdens de cursus Onderzoekstechnieken leer je hoe je het doen van deugdelijk onderzoek kunt aanpakken en wat de valkuilen zijn. Er is aandacht voor het formuleren van goede onderzoeksvragen, voor de diverse onderzoekstechnieken en de bruikbaarheid van een onderzoek. Je krijgt handvaten om een onderzoek behoorlijk vorm te geven.
Mocht je zelf al onderzoeksplannen hebben, dan kun je aan de hand van de cursus Onderzoekstechnieken bepalen of je de goede weg bent ingeslagen. De cursus is ook interessant voor mensen die hun onderzoekscapaciteiten willen verbeteren.

Relevantie

De cursus Onderzoekstechnieken is interessant als je een onderzoek wilt verrichten in het kader van je werk of je studie.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Onderzoeksvaardigheden NHA Thuisstudies 372,-
 

Vul hieronder jouw gegevens in (velden met een * zijn verplicht)